Constructie casa la cheie

 

Este mai bine sa construiesti sau sa cumperi o casa?

Daca sunteti in cautarea unei case noi, va confruntati cu o multime de decizii. Una dintre primele (si cele mai grele) decizii pe care trebuie sa le luati este daca sa construiti o casa noua, la ceie sau sa cumparati una deja construita. Este important sa va faceti cercetarile, asa ca hai sa analizam mai atent daca este mai bine sa construiti sau sa cumparati o casa.

Avantajele cumpararii

Ca si in orice altceva din viata, atat constructia, cat si cumpararea vin cu argumente pro si contra. Avantajele cumpararii de case traditionale includ urmatoarele:

  • Timp de mutare mai scurt. Majoritatea caselor se vand rapid de pe piata, ceea ce inseamna ca o puteti obtine rapid Totusi, nu uitati sa tineti cont de timpul de inchidere si timpul de vanzare a casei dvs. curente.
  • Abilitatea de a renova. Cumpararea unei case uzate este excelenta daca va place sa va renovati casele. In functie de zona in cauza, este posibil sa gasiti oferte bune la casele vechi. Apoi, puteti sa renovati si sa va bucurati de rezultate sau sa vindeti pentru o valoare mai mare. Negocierea pretului. Desi achizitionarea unei case uzate nu este intotdeauna mai ieftina decat a merge la comanda, exista putin mai mult spatiu pentru negocieri. Aici intra in joc bugetul dvs. Asigurati-va ca veti cantari bine pretul de cumparare cu pretul real al cladirii inainte de a decide ca este o afacere buna.

Avantajele constructiei

La fel, construirea unei case personalizate are propria sa parte din avantaje, mai ales daca mergeti pe constructie modulara:

  • Personalizare completa. Bineinteles, cel mai mare avantaj al caselor personalizate este capacitatea de a va crea spatiul de vis. Proiectarea planului de podea, alegerea iluminatului, amenajarea dormitoarelor etc. este foarte distractiva si va asigura ca obtineti exact ceea ce doriti.
  • Tenologii noi. Un alt beneficiu al construirii de la baza este tehnologia de ultima generatie. Aparatele si sistemele moderne tind sa fie mai eficiente din punct de vedere energetic decat modelele mai vechi, ceea ce va economiseste bani din costurile lunare ale utilitatilor.
  • Fara competitori. Mai ales daca locuiti intr-o zona suburbana, cumpararea unei case poate fi frustranta pentru ca ceilalti cautatori obtin oferte. Cand va construiti propria casa, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la concurenta.
  • Mai putina intretinere. Cu cat casa este mai noua, cu atat este mai usoara intretinerea. Sistemul dvs. lectric, cel de canalizare, lucrarile de pavaj etc. ar trebui sa fie bune pentru o perioada mare de timp.

 

Care optiune este potrivita pentru mine?

In cele din urma, a decide daca sa construiti sau sa cumparati depinde de nevoile dvs.