Constructie casa la cheie

 

Este mai bine sa construiesti sau sa cumperi o casa?

Daca sunteti in cautarea unei case noi, va confruntati cu o multime de decizii. Una dintre primele (si cele mai grele) decizii pe care trebuie sa le luati este daca sa construiti o casa noua, la ceie sau sa cumparati una deja construita. Este important sa va faceti cercetarile, asa ca hai sa analizam mai atent daca este mai bine sa construiti sau sa cumparati o casa.

Avantajele cumpararii

Ca si in orice altceva din viata, atat constructia, cat si cumpararea vin cu argumente pro si contra. Avantajele cumpararii de case traditionale includ urmatoarele:

 • Timp de mutare mai scurt. Majoritatea caselor se vand rapid de pe piata, ceea ce inseamna ca o puteti obtine rapid Totusi, nu uitati sa tineti cont de timpul de inchidere si timpul de vanzare a casei dvs. curente.
 • Abilitatea de a renova. Cumpararea unei case uzate este excelenta daca va place sa va renovati casele. In functie de zona in cauza, este posibil sa gasiti oferte bune la casele vechi. Apoi, puteti sa renovati si sa va bucurati de rezultate sau sa vindeti pentru o valoare mai mare. Negocierea pretului. Desi achizitionarea unei case uzate nu este intotdeauna mai ieftina decat a merge la comanda, exista putin mai mult spatiu pentru negocieri. Aici intra in joc bugetul dvs. Asigurati-va ca veti cantari bine pretul de cumparare cu pretul real al cladirii inainte de a decide ca este o afacere buna.

Avantajele constructiei

La fel, construirea unei case personalizate are propria sa parte din avantaje, mai ales daca mergeti pe constructie modulara:

 • Personalizare completa. Bineinteles, cel mai mare avantaj al caselor personalizate este capacitatea de a va crea spatiul de vis. Proiectarea planului de podea, alegerea iluminatului, amenajarea dormitoarelor etc. este foarte distractiva si va asigura ca obtineti exact ceea ce doriti.
 • Tenologii noi. Un alt beneficiu al construirii de la baza este tehnologia de ultima generatie. Aparatele si sistemele moderne tind sa fie mai eficiente din punct de vedere energetic decat modelele mai vechi, ceea ce va economiseste bani din costurile lunare ale utilitatilor.
 • Fara competitori. Mai ales daca locuiti intr-o zona suburbana, cumpararea unei case poate fi frustranta pentru ca ceilalti cautatori obtin oferte. Cand va construiti propria casa, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la concurenta.
 • Mai putina intretinere. Cu cat casa este mai noua, cu atat este mai usoara intretinerea. Sistemul dvs. lectric, cel de canalizare, lucrarile de pavaj etc. ar trebui sa fie bune pentru o perioada mare de timp.

 

Care optiune este potrivita pentru mine?

In cele din urma, a decide daca sa construiti sau sa cumparati depinde de nevoile dvs.  personale. Puneti-va intrebari de genul acesta:

Care este bugetul meu?

Cat de curand vreau sa ma mut?

Am nevoie de ceva foarte specific acasa?

Imi plac lucrarile de renovare?

Am de gand sa revand in cativa ani?

Luati in considerare a merge pe o constructie modulara!

Casele modulare difera de casele traditionale, construite pe santier, prin faptul ca sunt construite intr-o fabrica. Cand fiecare „bloc” (piesa) este complet, intreaga casa este apoi asamblata pe loc.

Desi construirea de case personalizate nu este cu siguranta pentru toata lumea, avantajele sale ofera o investitie tentanta.

 

Ce diferente sunt intre o casa modulara si una construita pe santier?

Iata cateva lucruri care diferentiaza casele modulare de casele construite:

 • Acestea trebuie sa fie construite dupa EXACT aceleasi reguli de constructie locale, de stat si regionale ca si casele construite la fata locului si sunt acoperite de garantia unui constructor.
 • casa modulara primeste acelasi beneficii de catre banci ca si casele construite la fata locului. Sunt usor de finantat si de obtinut.
 • Fiecare locuinta trebuie inspectata si aprobata de inspectori locali la fata locului, precum si in fabrica in timpul productiei.
 • O casa modulara poate fi construita in orice dimensiune, forma sau plan de podea, la fel ca o casa traditionala.
 • Casele modulare sunt mai puternice decat casele construite la fata locului datorita faptului ca trebuie sa reziste rigorilor transportului rutier.
 • Acestea pot fi mult mai usor personalizate si adaptate la gustul clientului individual.
 • casa modulara dureaza aproximativ patru pana la opt saptamani pentru a fi construita in fabrica
 • Modularele economisesc bani pe facturile de utilitati in comparatie cu o casa construita pe santier pentru ca au un sistem eficient din punct de vedere energetic.
 • Spre deosebire de o casa construita pe santier, fundatia pentru o casa prefabricata poate fi pornita si finalizata separat, de obicei este programata sa fie construita in acelasi timp cu construirea locuintei in fabrica.

 

Care sunt avantajele unei case modulare?

O casa modulara este o optiune viabila pentru cei care doresc o casa complet personalizabila pentru totdeauna. De obicei costa mai putin decat o casa construita pe santier. Acest lucru se datoreaza  producerii unei cantitati mai mici de deseuri de constructii si economiilor de constructie.

Desi am mentionat cateva dintre avantajele caselor modulare mai devreme in articol, sa le recapitulam pentru comparatie.

 1. Cost eficient. Casele modulare sunt unice prin faptul ca materialele de constructie nu sunt niciodata irosite. Deoarece camerele sunt asamblate in afara amplasamentului, muncitorii din constructii pur si simplu refolosesc materiale suplimentare, mai degraba decat sa le arunce asa cum ar face cu o casa construita la fata locului. Acest lucru reduce costurile de constructie.
 2. Personal si personalizabil. Planurile de etaj sunt in intregime subiective in lumea caselor prefabricate si modulare. Sunteti liber sa lucrati alaturi de constructorul dvs. si sa proiectati planurile de casa perfecte. Fiecare camera, perete si detaliu sunt complet personalizabile.
 3. Se adauga cu usurinta piese noi mai tarziu. Deoarece camerele sunt in esenta blocuri de constructii, nu exista nicio limita la posibilele adaugiri. Poate ca nu ati vrut trei dormitoare cand ati construit casa, dar cativa ani mai tarziu, da. Puteti pur si simplu sa va contactati constructorul modular de locuinte si sa faceti un plan pe care sa il adaugati.
 4. Mutare rapida. Puteti construi o casa modulara personalizata mult mai repede decat casele standard. De obicei, dureaza doar cateva luni pentru finalizare, facand mutarea rapida si simpla.